ماجرای بزرگترین واقف تاریخ معاصر ایران دیدنی شد

ماجرای بزرگترین واقف تاریخ معاصر ایران دیدنی شد

جمعه 23 اسفند 1398

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، باشگاه خبرنگاران پویا، من پیشرفت ایران را منحصرا در 2 چیز تشخیص داده ام: یکی رعایت حفظ الصحه ( بهداشت و درمان) و دیگری ترقی معارف. برای رعایت حفظ الصحه در چناران که منطقه محرومی بین قوچان و مشهد است، یک بهداری ایجاد و برای ترقی معارف، خانه پدری ام را به کتابخانه تبدیل کرده ام.

این جمله معروف ترین دستخط به یادگار مانده از بزرگ ترین واقف فرهنگی ایران است؛ مردی که در طول عمرِ صد و یک ساله اش، فراز و نشیب‌های بسیاری را دید و ظهور و سقوط 5 پادشاه و 2 سلسله حکومتی را از نزدیک مشاهده کرد. سخن از حاج حسین آقای ملک است، همان که مشهدی ها با «باغ ملی» و «پارک وکیل آباد» می شناسندش و تهرانی ها با «موزه و کتابخانه ملی ملک».

با وجود این،  روایت زندگی و میراث غنی و ماندگاری که حاج حسین آقا به‌واسطه وقف اموال خود برای کشورش باقی گذاشت، کمتر دیده و شنیده شده است. 

به‌مناسبت چهل و هفتمین سالگرد درگذشت حاج حسین آقای ملک؛ بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران، سری به موزه و کتابخانه ملی ملک زده‌ایم و زندگی و میراث ارزشمند این واقف و خیّر بزرگ تاریخ ایران‌زمین را مورد بازخوانی قرار داده‌ایم.

تیزر این بازدید، پیش از این در تاریخ 6 مرداد ماه جاری از خبرگزاری تسنیم منتشر شد. اکنون ویدیوی کامل این بازدید با عنوان «ماجرای بزرگ‌ترین واقف ایران» فراروی مخاطبان فرهیخته خبرگزاری تسنیم قرار دارد. 

شایان ذکر است مجموعه فرش کتابخانه و موزه ملی ملک  شامل ۴۴ تخته قالی و قالیچه از نقاط مختلف ایران است که بسیاری توسط حاج حسین آقای ملک وقف شده است.

منبع: مرکز ملی فرش ایران

عضویت در خبرنامه ایمیلی

عضویت در خبرنامه پیامکی