اصول و نحوه انتخاب فرش در چیدمان منزل

اصول و نحوه انتخاب فرش در چیدمان منزل

یکشنبه 05 مرداد 1399

نقش یا تاثیر انتخاب فرش در چیدمان یا دکوراسیون منزل

فرش ایرانی که نماد هویت ایرانی است نقش بسزایی در نحوه چیدمان منزل دارد.در این راستا فرش می تواند به عنوان پوششی برای کف و یا تابلوفرش روی دیوار عاملی در سامان دهی و نظم بخشیدن به فضای داخلی باشد. آنچه باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد ست کردن فرش و پرده و یا هماهنگ کردن فرش و مبل با یکدیگر است. رسیدن به این هدف نیازمند توجه کافی به رنگ فرش، طرح و یا سبک فرش، اندازه فرش، مکان و نحوه چگونگی پهن کردن فرش می باشد. 

تاثیر رنگ  فرش بر دکوراسیون

درواقع انتخاب رنگ فرش‌ها می‌تواند بر کل دکوراسیون داخلی و سبک آن تاثیر گذار باشد. بنایراین اگر هنوز اقدام به خرید وسایل جانبی فرش ننموده اید و یا تصمیم به تهیه جهیزیه دارید، سعی کنید انواع حالت های مختلف رنگ فرش را از اینترنت جستجو و با توجه به علاقه خود یکی را انتخاب نمایید. اما اگر لوازم دکوراسیون منزل کامل است بهتر است انتخاب رنگ فرش متناسب با رنگ مبلمان، پرده، کوسن، رنگ چوب، وسایل و اکسسوری ها (آباژور، تابلو فرش و...)صورت گیرد.

رنگ‌های خنثی 

این رنگ ها به جهت هماهنگ شدن آسان با سایر لوازم و ایجاد ظاهری زیبا،مناسب افرادی می باشد که هماهنگ نمودن رنگ ها برایشان دشواراست. اما از آنجایی که رنگ ها خنثی نظیر خاکستری پس از سپری شدن مدت زمانی کوتاه شما را نسبت به خود دل زده و بی میل خواهد کرد، بنابراین سعی نمایید تا با به کار بردن دیگر تم های رنگی به جای یک رنگ غالب در زمینه رنگی فرش، از سردی و بی روح بودن آن بکاهید. 

 

رنگ های گرم و شاد

به منظور گرمابخشی و ایجاد صمیمیت در یک محیط، راهکارهای بسیاری وجود دارد. یک راه مهم و اصلی، به کارگیری لوازم و وسایل با رنگ های گرم وشاد از جمله فرش است.از دیدگاه روانشناسی، الیافی با رنگ‌های شاد و گرم همچون زرد، نارنجی و قرمز به راحتی  سبب افزایش انرژی  و حال خوب افراد می شوند و هر یک نشانه خاصی دارند.

 

 

رنگ های سرد

این گروه رنگ ها (مانند بنفش، آبی و سبز) که در مقابل گروه رنگ های گرم قرار می گیرند، حس تعادل وآرامش را به ارمغان می‌آورند. البته استفاده از رنگ سبز و بنفش برای فرش، بسیار کم و بیشتر از رنگ های آبی فیروزه ای استفاده می شود.

 

 

 

رنگ های تیره

فرش های با رنگ تیره مناسب مناطق با آب و هوای آلوده می باشد. همچنین در صورتی که نسبت به تمیزی خانه خود حساس هستید، در فضاهای پر رفت وآمد خصوصا اگر ساکنین منزل با کفش در آن تردد دارند، قطعاً باید از فرش های با رنگ تیره استفاده نمایید. به عنوان مثال از این گروه رنگ ها می توان رنگ سورمه ای را انتخاب کرد که علاوه بر آرامش بخش بودن به مدرن کردن دکوراسیون نیز کمک می نماید. البته نکاتی مانند مساحت فضا را نیز باید در نظر داشت چرا که استفاده از رنگ های تیره برای فضاهای کوچک باعث کوچکتر نشان داده شدن هر چه بیشتر آن می شود. 

 

رنگ های روشن

انتخاب فرش با رنگ روشن سبب می شود تا کف نوارانی و درخشان جلوه کند. همچنین به بزرگتر نشان دادن فضا نیز کمک می نماید. درفضاهای  کم تردد مانند اتاق خواب هیچ گونه منعی برای استفاده از رنگ روشن وجود ندارد. 

 

تاثیر طرح و سبک فرش بر دکوراسیون 

به طور کلی الگو و طرح فرش بایستی با سبک به کار رفته در طراحی دکوراسیون داخلی،متناسب باشد.با توجه به اینکه سبک غالب در اکثر دکوراسیون ها کلاسیک، مدرن و یا تلفیقی از هر دو مورد است؛ برای طراحی دکوراسیون با تنوع رنگ و مدل روبرو هستیم و با اندکی صبر می توان انتخاب درستی داشت.

 

سبک کلاسیک

زمانی که سبک منزل کلاسیک است از فرش‌هایی با نقشه‌‌های اصیل و سنتی مانند فرش‌هایی با نقشه‌های ایرانی، گلیم فرش و گبه استفاده می شود.

 

سبک مدرن

برای خانه های با سبک مدرن یعنی مبلمان ساده و بدون تزئینات باید از فرش های با طرح مدرن و جدید استفاده کرد. 

سبک تلفیقی مدرن و کلاسیک

اگر از فرش اصیل ایرانی در کنار مبلمان مدرن استفاده شده است، لازم است تا از دیگر اکسسوری های اصیل ایرانی نیز بهره گرفته شود. نکته مهم دیگر در این زمینه توجه به طرح کفپوش منزل است که در صورت طرح دار بودن باید طرح های ایرانی ساده تر و با نظم بیشتری به کار برده شود. 

تاثیر ابعاد، شکل و مکان فرش بر دکوراسیون 

یکی از اشتباهات رایج در خرید فرش، توجه نداشتن به فضای خانه است چرا که باید بدانیم فرش خریداری شده را برای کدام قسمت از فضای خانه نیاز داریم و به چه نحوی باید پهن کنیم. انتخاب مکان مناسب تا جایی اهمیت دارد که عدم دقت نسبت به آن مانع جلوه کردن زیبایی فرش و همچنین نامنظم به نظر رسیدن منزل می شود. از این دیدگاه، اصول حائز اهمیتیدرمورد قرارگیری فرش و حالت کلی چیدمان منزل وجود دارد که بایستی به آن ها توجه داشت: 

پایه ها در قسمت جلوی مبل روی فرش و پایه های عقب روی زمین باشد

نتیجه درست این اصل، تابع انتخاب درست اندازه فرش متناسب با ابعاد فضا می باشد.

 

چند پایه روی زمین و بقیه روی فرش باشد

زمانیکه تعدادی ازمبل ها یا صندلی ها طرحی متفاوت با بقیه دارند می توان تمام پایه هایشان را روی فرش گذاشت و چیدمان سایر مبل ها یا صندلی ها را به گونه ای انجام داد که تنها پایه های جلویی روی فرش و پایه های عقب روی کف زمین قرار گیرد. بدیهی است که این نوع از دکوراسیون فرش و مبل زمانی قابل کاربرد است که فضای کافی برای تغییر در اختیار داشته باشیم.

هیچ یک از پایه ها روی فرش نباشد

چنانچه فضای بزرگی در اختیار و تمایل به جلوه گری کامل فرش داشته باشیم می توانیم از این مدل چیدمان که با قرارگیری تمامی مبل ها و صندلی ها در اطراف آن حاصل می شود، استفاده نماییم تا به این طریق جلوه زیباتری از فرش داشته باشیم. 

ایجاد فاصله با دیوار

اغلب مردم زمانی که فرش بزرگی را در منزل خود پهن می کنند، فاصله حداقلی 45 سانتی متر با دیوار را مورد توجه قرار می دهند. البته در صورت نبود فضای کافی برای فرش بزرگ، فاصله ذکر شده به 20 تا 25 سانتی متر تقلیل می یابد. جالب اینکه این نوع دکوراسیون در فضاهای کوچک بیشترنمایان است. حال اگر زیاد درگیر اعداد و ارقام نیستید حداقل فرش را تنها چند سانتی متر کوچکتر از ابعاد اتاق انتخاب کنید تا میزان کمی از کف نیز قابل مشاهده باشد. 

خالی گذاشتن ناحیه کفپوش

هدف از کاربرد کفپوش با هر طرح و رنگی و در هر کجای منزل، زیباسازی هر چه بیشتر فضای خانه است؛ بنابراین نباید آن را به منظور خالی نبودن فضا و یا به دلیل سردی کف با فرش پوشاند. حتی اگر اعتقادی به رعایت این اصل ندارید حداقل در حد چند سانتی متر متراژ فرش را کوچکتر از ابعاد اتاق انتخاب نمایید تا میزان کمی از کفپوش به چشم بیاید.

بزرگتر بودن متراژ فرش اتاق خواب نسبت به مساحت تخت خواب

به منظور خودنمایی بیشتر تخت خواب پیشنهاد می شود فرش مخصوصاتاق خواب حدود 30 تا 45 سانتی متر بزرگتر از پیرامون تخت خواب در نظر گرفته شود و در صورتی که فرش مورد نظر کوچکتر از تخت خواب است بهتر است در قسمت پایین تخت خواب پهن شود به گونه ای که طول آن بیشتر از عرض تخت خواب باشد.

فرش کردن زیر میز ناهارخوری

درصورت پهن کردن فرش یا گلیم زیر میز ناهارخوری باید به قانون فاصله حداقل60 سانتی متری فرش از اطراف میز توجه داشت تا هنگام بیرون کشیدن صندلی ها پایه های آن ها روی فرش قرار گیرد و در زمان داخل بردن نیز به لبه فرش گیر نکند.

 

فرش کردن راهرو

چنانچه در راهروها یا ورودی منزل از فرش های با عرض کم مانند کناره ها استفاده نماییم علاوه بر زیباتر شدن فضا، هنگام وارد شدن به منزل نیز احساس بهتری خواهیم داشت.

ترکیب فرش ها

یکی از جلوه های زیبای چیدمان در اتاق پذیرایی، استفاده همزمان از چند قالیچه یا فرش با اندازه کوچک به جای یک فرش بزرگ است. 
تمامی اصول و قواعدی که ذکر شد به منظور هرچه زیباترشدن منازل شما طراحی شده‌اند. بنابراین چنانچه طرحی در ذهن دارید که منطبق با هیچ یک از آن ها نیست ولی به نظرتان زیباست و با چیدمان داخلی خانه تان هماهنگی دارد، این اصول و قوانین را کنار گذاشته و دکوراسیون مورد علاقه تان را به نمایش بگذارید. 

عضویت در خبرنامه ایمیلی

عضویت در خبرنامه پیامکی