نحوه صحیح تا زدن فرش

نحوه صحیح تا زدن فرش

یکشنبه 28 اردیبهشت 1399

فرش از جمله وسایل مهم و کاربردی در خانه است که ارزش هنری و مادی بالایی دارد و استفاده از آن در منازل، جلوه و زیبایی دکوراسیون را چندین برابر می کند. به همین دلیل مراقبت از فرش امری ضروری است. نحوه صحیح تا زدن، شستشو، حمل و نقل، جارو کردن، نگهداری اصولی از فرش و ... از جمله مواردی  است که برای حفظ و نگهداری از فرش، باید با روش های صحیح انجام آن آشنا باشیم. در این مقاله قصد داریم نحوه صحیح تازدن فرش برای حمل و نقل و انبار کردن را به شما آموزش دهیم تا فرش ماشینی یا دستبافت شما آسیب نبیند.

روش صحیح تا زدن فرش

با توجه به اهداف مختلف و مدت زمانی که فرش شما استفاده نمی شود، نحوه تا زدن فرش متفاوت است. تا زدن غیر اصولی فرش باعث شکستن تار و پود فرش شده و فرش ظاهر اولیه خود را از دست می دهد. اگر لازم است فرش را به گونه ای تا بزنید که فضای کمتری در ماشین اشغال کند و برای حمل و نقل مناسب باشد، بهتر است به روش زیر عمل کنید.

  1. ابتدا فرش را از قسمت پرز فرش روی زمین پهن کنید.
  2. فرش را از قسمت عرض (مثلا فرش 12 متر که به صورت 4*3 است، 3 متر به عنوان عرض فرش محسوب می شود) به سه قسمت تقسیم کنید. از لبه سمت راست یا چپ، یک سوم کناری را روی یک سوم وسط تا کنید. سپس لبه دیگر فرش را نیز به گونه ای تا کنید که روی قسمت تا خورده قرار بگیرد. حال فرش شما به مستطیلی با عرض یک و طول 4 متر تبدیل شده است.
  3.  فرش را با دستتان لمس کرده و جهت خاب فرش را تعیین کنید.
  4.  مانند شماره 2، در خلاف جهت خاب، اینبار فرش را از قسمت طول به چهار قسمت تقسیم کرده و تا بزنید تا فرش شما به مربع کوچک یک در یک تبدیل شود.
  5. با طناب محکم فرش خود را ببندید تا هنگام حمل و نقل باز نشود.

این روش تا زدن فقط هنگامی مناسب است که بخواهیم فرش را از یک محل به محل دیگری انتقال دهیم و دغدغه ما تنها اشغال فضای کمتر فرش هنگام حمل و نقل است. و پس از حمل و نقل قصد داریم از فرش استفاده کنیم.

نگهداری از فرش در انبار برای مدت زمان طولانی

اگر از فرش برای مدت زمان طولانی استفاده نمی کنید و قرار است در انبار نگهداری کنید، بهتر است فرش را لول کنید. چرا که تنها با لول کردن فرش می توانید مدت زمان طولانی فرش را در انبار نگهداری کنید. با این وجود لازم است نکات زیر را هنگام لول کردن فرش رعایت کنید.

  1. هنگام لوله کردن فرش مراقب باشید خیلی لایه های فرش را بهم فشرده نکنید. به عنوان مثال سعی کنید فرش را حداقل به صورت استوانه ای با قطر 40 سا نتی متر لول کنید.
  2. فرش لول شده را در کاور پارچه ای بپیچید تا از نفوذ گرد و خاک و آلودگی به تار و پود فرش جلوگیری شود. می توانید از کاورهای پلاستیکی یا سلفون استفاده کنید اما پیشنهاد ما به شما کاور پارچه ای است چرا که فرش در کاورهای پلاستیکی عرق کرده و این رطوبت ایجاد شده باعث پوسیدگی فرش می شود.
  3.  هنگام لول کردن در لابه لای فرش نفتالین قرار دهید، تا از بیدخوردگی فرش جلوگیری شود.
  4.  تقریبا هر 40 روز یکبار، فرش را باز کنید و اجازه  دهید فرش هوا بخورد و هم اینکه تار و پود فرش را بررسی کنید تا مطمئن شوید مشکلی برای فرشتان پیش نیامده است.
  5.  محلی که فرش را نگهداری می کنید نباید دمای بالایی داشته باشد. زیرا دمای بالا به ندرت دوام و کیفیت فرش را کاهش می دهد.
  6.  محل نگهداری فرش نباید مرطوب باشد زیرا حشراتی مانند بید و موریانه که در محیط های مرطوب رشد می کنند به فرش شما نفوذ کرده و به فرش آسیب می رسانند.

عضویت در خبرنامه ایمیلی

عضویت در خبرنامه پیامکی