بازار محلی برای دوران پسا کرونا
یکشنبه 31 فروردین 1399
بومبازارها ایده و طرحی نوآورانه است که به صورت پایلوت در یکی از روستاهای خراسان جنوبی اجرا شد و سپس با کسب مجوز و تاییدهای لازم به ۱۴ روستا گسترش یافت. استان خراسان جنوبی به عنوان پایلوت اجرای طرح بومبازار سال گذشته انتخاب شد و ۱۴ روستا مجری این طرح برای ارایه محصولات تولیدکنندگان بومی به بازارهای مختلف شدند.
موسس بومبازارهای ایران با اشاره به شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: با این اتفاق وزارت ارتباطات قول توسعه فضای مجازی در کل کشور و از جمله روستاها را داده است که جای خوشحالی دارد.
وی افزود: نرمافزارهای کسب و کار در روستاها نقش بسیار سرنوشتسازی در رونق کسب و کار داشته لذا پیشرفت روستایی از آن افرادی خواهد بود که هرچه زودتر فضای کسب و کار اینترنتی را در تصاحب خود بگیرند.
احسانبخش بیان کرد: بومبازار مدلی از کسب و کار اینترنتی خود را چهار ماه قبل با راهاندازی صفحه رسمی اینستاگرامی کلید زد و اکنون بومبازارهای اینترنتی استانی را طراحی کرده است.
وی با بیان این که طرح جدید بومبازار ۲۶ خرداد ماه ۹۹ به طور همزمان در کشور افتتاح میشود افزود: این بومبازارها کالای خود را با استانهای دیگر به میزان ارزش کالایی هر استان تهاتر خواهند کرد لذا در این روش پول کمتر رد و بدل خواهد شد بلکه تبادل براساس میزان ارزش کالایی است.
این فعال اقتصادی گفت: در رویه و سیاستهای قبلی بعد از مطالعات اجتماعی و اقتصادی هر روستا برای تاسیس هر بومبازار باید ۳۰ میلیون تومان هزینه میکردیم در حالی که در رویه جدید بعد از موضوع کرونا با مبلغی کمتر از پنج میلیون تومان بومبازار مجازی روستایی، تاسیس میشود لذا شرایط فروش محصول در بومبازار مجازی هم تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه محصولات تولیدی در روستای بومبازار مجازی حتما باید مطابق پروتکلهای بهداشتی باشد افزود: در بخش توزیع کالا محصولات در سه بخش توزیع محلی، کشوری و خارج از کشور تقسیمبندی شده است.
احسانبخش اضافه کرد: آینده بشر وابستگی بیشتری به مراقبت فردی و مراقبت جمعی پس از گذر از ویروس کرونا پیدا کرده است.
وی گفت: از این پس تولید محصولات کشاورزی، مواد غذایی و دامی با کنترل افزونتر خواهد بود و البته در این پروسه تولید محصولات در محیطهای کوچک روستایی رونق بیشتری میگیرد.
موسس بومبازارهای ایران با ابراز امیدواری از اینکه کرونا زمینه آشتی بیشتر مردم با طبیعت را فراهم کند ادامه داد: اطمینان مردم برای مصرف مواد غذایی بسیار کم میشود بنابراین مقررات بهداشتی، سختگیرانهتر و پیچیدهتر خواهد شد و روستاها و زندگی در دامان طبیعت توسعه بیشتری خواهد یافت.
منبع: مرکز ملی فرش ایران