کتاب " فرش های دستباف ایران در قرن بیستم " در ژاپن
جمعه 08 فروردین 1399
این کتاب که مانند یک فرهنگنامه فرش های اصیل و نفیس ایرانی می باشد، با نام قالی های سده بیستم در ۲۸۰ صفحه به چاپ رسیده که دارای یازده بخش گوناگون می باشد .
در این کتاب تصاویری از قالی های دوران قاجار و بعد به نمایش درآمده و پیرامون زیر و بم آنها شرح داده شده است .
یادآوری می شود تمامی قالی هایی که در این کتاب معرفی شده اند، همگی متعلق به اعضای اتحادیه فرش ایران در ژاپن میباشند و در کشور ژاپن نگهداری می شوند .
کتاب مزبور به اهتمام فراوان کن ایچی کاواساکی ، یاسواو مانابه دو نویسنده ژاپنی و هیئت مدیره اتحادیه فرش ایران در ژاپن ، به چاپ رسیده که نخستین بار است چنین کتابی با این گسترده گی درباره قالی های آنتیک ایرانی در ژاپن ، به چاپ می رسد .
کن ایچی کاواساکی نویسنده ژاپنی در مقدمه این کتاب می نویسد که برازندگی و زیبایی قالی های ایرانی بر کسی در جهان پوشیده نیست، چرا که از دیدگاه های تاریخی و همچنین هنری در موزه های جهان نگهداری می شوند.
این نویسنده ژاپنی همزمان این پرسش را مطرح مینماید که خواستگاه و آرمان های قالی های ایرانی چیست و هم اکنون بدنبال چه جایگاهی در جهان است.
یاسواو مانابه نیز در خاتمه این کتاب می نویسد که دوران شکوفائی و زرین قالی های ایرانی به دوران شاهان صفوی تا میانه سده هیجدهم بازمی گردد ولی پس از آن کم کم دوران سردی بر قالی های پارسی سایه می افکند.
این نویسنده ژاپنی در این کتاب می افزاید: ولی با رو به شکوفائی گزاردن جهان فرنگ و گسترش جنبش های سرمایه داری در اروپا و آمریکا، قالی های پارسی دوباره جان تازه یی به خود می گیرند و مردم فرنگ با نشان دادن دیدگاه هنری وفرهنگی به قالی پارسی، فرش ایرانی در پهنه جهانی مجدداً به جایگاه والای خود باز می گردد.
منبع: مرکز ملی فرش ایران